Jiggly Caliente, “Rupaul'un Drag Race” konusunda ulusal öneme sahip olan Drag Queen, 44 yaşında ölüyor

amazing

New member
Jiggly Caliente, yarışan sevgili bir drag queen “RuPaul'un Drag Race” Transseksüel haklar aktivisti, 44 yaşında öldü, ailesi Pazar günü sosyal medyada yayınlanan bir açıklamada.

Sahne adı Jiggly Caliente tarafından bilinen Bianca Castro-Arabejo, ailesinin geçen ay “ciddi bir sağlık aksilik” olduğunu söylediği şeyden geçiyordu.

“Şiddetli bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve sonuç olarak sağ bacağının çoğunun kaybına uğradı,” dedi ailenin açıklaması öldüğünü açıklamadan üç gün önce.

Ailesi, Castro-Arabejo'nun Pazar sabahı “barışçıl bir şekilde vefat etti” ve sevdikleri tarafından çevrili olduğunu söyledi. Onu “bulaşıcı enerji, şiddetli zekâ ve değişmez özgünlük” olan bir şovmen ve savunucu olarak hatırladılar.

“Mirası aşk, cesaret ve ışıktan biridir. Fiziksel varlığı gitmiş olsa da, paylaştığı sevinç ve bu kadar çok kişi için yaratmaya yardım ettiği alan sonsuza dek kalacak.” “Çok özlenecek, her zaman sevilecek ve sonsuza dek hatırlanacak.”

Caliente ilk olarak ödüllü hit gerçeklik şovu “RuPaul's Drag Race” de yarışmacı olarak spot ışığına girdi. Filipinler doğumlu Drag Queen, gösterinin 4. sezonunda ve “RuPaul'un Drag Race All-Stars” ın altıncı sezonunda yarıştı. Gösterinin en tanınmış isimlerinden biri oldu ve “Broad City” ve “Pose” gibi diğer TV dizilerinde harekete geçmenin yanı sıra “RuPaul'un Drag Race Filipinler” de hakim olarak görünmeye devam etti.

2016 yılında Castro-Arabejo, transseksüel bir kadın olarak halka açık bir şekilde çıktı.

Geçen yıl bir röportajda Mega Magazine'e “Drag benim dönüşüm için uyanıştı” dedi.

Ölümünün duyurulmasının ardından, diğer “Drag Race” yarışmacılarından haraçlar, Caliente'nin “Drag Kızı” ve Sezon 14 yarışmacısı Haziran Jambalaya da dahil olmak üzere sosyal medyaya gönderildi.

“Jiggly sadece drag annem değildi, benim güvenli yerim, insan günlüğüm, kaybolduğumda pusulamdı,” dedi Jambalaya. “Kırık, çok sevdiğim iş tarafından yenildiğim çok fazla an vardı, hissettiğim bir iş beni her zaman sevmedim. Ve her seferinde bana değerimi hatırlattı: ne kadar güzel, ne kadar yetenekli olduğum, hediyemin bir şovdaki bir yerleşimle nasıl ölçüldüğü.”

Kiki Intarasuwan

Kiki Intarasuwan, Haberler & Stations için bir haber editörüdür.